hits

En ettermiddag om høsten - Mirjam Kristensen

En ettermiddag om høsten var en bok jeg aldri hadde hørt om da jeg lånte den på biblioteket. Jeg var ute etter å låne Knausgårds Om høsten fra Deichman, og søkte etter tittelen på nettsidene deres. Den første boken som dukket opp var denne, og fordi jeg likte tittelen bestemte jeg meg for å låne den også. Det er jeg glad for at jeg gjorde! Det er lenge siden jeg har lånt en bok uten å ha hørt noe om den på forhånd, men dette var en gledelig overraskelse.

Rakel og mannen er på høstferie i New York, og under et musemsbesøk forsvinner mannen hennes. Rakel går på do, og når hun kommer tilbake et kvarter senere er han borte. Plutselig står hun alene i en ukjent by, og vet ikke hvorfor mannen hennes er borte. Boka handler om uvissheten i ukene etter at Hans Olav forsvinner. Hvor godt kjente hun ham egentlig når han forsvinner uten forvarsel? Hadde ikke de det godt sammen? Er han død, eller har han forlatt henne? Når noen forsvinner sitter man igjen med mange spørsmål, og boka ser på noen av disse.

Jeg hadde ingen forventinger da jeg plukket opp denne boka, men ble gledelig overrasket. Det var en god bok. Jeg føler ofte at disse blogginnleggene trenger en masse dype tanker og gode refleksjoner om bøkene jeg leser og dermed ender jeg ofte opp med å ikke skrive noe. Men jeg vil dele denne boka med dere, fordi den var annerledes fra mye annet jeg har lest i det siste.

Er dere nysgjerrige på hva jeg leser for tiden kan dere finne meg på bokelskere. Jeg er i en god periode nå og leser mye. Dere skal få høre mer om det snart!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar