The Girl Next Door av Elizabeth Noble

Lett litteratur rettet mot jenter/kvinner (såkalt chicklit) er som oftest, for meg, en stor klisjé. The Girl Next Door er en bok jeg aldri ville funnet på å lese selv. Den var en julegave, en gang for mange år siden, og har stått urørt i bokhylla siden den gang. På fredag bestemte jeg meg for at jeg bare skulle bite tenna sammen og lese den.

 

http://bokelskere.s3.amazonaws.com/c345b96ab321dee2055878560e5f9f7a5bc459bdebf8dc35cf50dd73.jpeg

 

The Girl Next Door tar for seg livene til beboerne i en leilighetsbygning i New York. Hovedpersonen i boka er Eve Gallagher, og mannen hennes Ed, som nettopp har flyttet inn fra England. Ed har blitt forfremmet til ny jobb i New York, og Eve følger med for å leve livet i New York. Men Eve har problemer med å finne sin plass i New York, alt og alle beveger seg for fort. Blandt naboene deres finner vi den vakre Rachael og mannen hennes David, og barna deres Jacob, Noah og Mia. De lever det perfekte liv, virker det som for alle på utsiden. På den andre siden av gangen bor Kim, med datteren Avery og mannen Jason. Kim er en overbeskyttende mor, som etter datterens fødsel aldri har vært den samme som før. Hun kan aldri forlate datteren til å gjøre noe som helst, og hun har for lengst trukket seg vekk fra mannen sin. Vi møter Emily, den vakre triatleten, Jackson (Trip for venner), rikmannssønnen, Charlotte, den stille bibliotekaren som drømmer seg bort i de romantiske romanene sine og Madison, alle menns våte drøm. Viktigst av alle er kanskje Violet, den eldre kvinnen som bor i bygningen. Hun blir den ene vennen Eve klarer å få i løpet av månedene sine i New York, og de andre naboene omtaler henne som eksentrisk, mystisk og hemmelighetsfull. Og hun sitter med et helt liv ingen av de andre kunne tenkt seg.

 

Disse menneskene lever livene sine på Manhattan, med de gode jobbene sine og de perfekte livene sine. Men på undersiden av det hele finner vi noe helt annet. Men gjør man egentlig det? Boka har alle de a-typiske elementene man forventer å finne i en bok som denne. Det er kjærlighet, det er drama, det er ensomhet, det er store drømmer og det er virkelighet. Men det hele var ikke nok for meg. Jeg hadde vanskelig for å tro på alt boka skrev om. Jeg klarte liksom ikke å tro på karakterene. Det hjalp heller ikke at det var en del trykkfeil og dårlig språk i boka. Det gjorde flyten litt vanskelig for meg.

 

Gjennom boka hopper vi fra person til person, fra måned til måned. Hvert kapittel gikk under et navn, og da tenker jeg at det ville være logisk å holde seg til denne ene personens tanker. Forfatteren syntes visst ikke det, man får et øyeblikk høre om hvor vondt Eve har det når Ed er på jobb til seint på kveld, og det neste får vi lese Violets tanker. Det gjorde det litt vanskelig å vite hvem det var som mente hva. Når jeg leser en bok trenger jeg at den følger et visst system.

 

Alt i alt var det ingen dårlig bok, men det var heller ingen god bok. Det var en enkel bok. Den prøvde å ta for seg større temaer, og klarte det til en viss grad, men det var mye som ble stående urørt og usvart.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bokbudeiene

bokbudeiene

19, Oslo

Caroline og Andrea er ikke tøffe nok til å dra på ekte eventyr, så de leser om dem istedenfor. Kontakt: bokbudeiene@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits