Shakespeare & Company + Abbey Bookshop

Hei bloggen!

Som jeg nevnte i forrige innlegg kunne jeg tenke meg å skrive noe om de bokhandlerne jeg var innom da jeg var i Paris i påsken.

Det er ikke mange om selger engelske bøker i Frankrike, og det er enda færre som kun selger engelske bøker. Men like ved Notre Dame så er det to stykker. Den første jeg var innom, og uten tvil den mest kjente, Shakespeare & Company ligger bokstavelig talt kun ett steinkast vekk fra kirken. Den andre bokhandelen, Abbey Bookshop, ligger ca 2 minutter unna der igjen, ved siden av en annen kirke.Shakespeare & Company
var, ikke uventet, helt full da jeg kom dit. Denne bokhandelen har en rik historie, og er viden kjent (Hemingway elsket den originale bokhandelen, om dette er noen indikasjon). Jeg fant selv ut om denne bokhandelen da jeg kjedet meg og så på et moteprogram på Star. Bøkene er satt opp systematisk og enkelt, slik at man lett skal kunne finne hva man er ute etter. Dog når bokhandelen er såpass kjent som den er blir det dårlig med plass når veldig mange skal se på det samme. Når det er sagt så var jeg der i påskeferien, så om du drar dit når det kun er Norge som har ferie så vil du nok ha bedre plass å boltre deg på. Hos Shakespeare & Company selger de både nye og brukte bøker. Om de er brukt vil det gjerne stå et klistremerke som sier at den er brukt, og den er da også litt billigere i pris. Om boken er ny koster den litt mindre enn den ville gjort i Norge. Når det kommer til pocketbøkene er ikke forskjellen så stor, men jeg fant nye hardcover bøker (som jeg uheldigvis ikke kjøpte) til halvparten av prisen i Norge.

Det som er spesielt med denne bokhandelen er at den lar forfattere få bo i bokhandelen i bytte mot at de jobber gratis. Dette kan fungere både bra og problematisk. Sengene er i andre etasje og er ganske...åpent, så om du er en som trenger privatliv så ville jeg kanskje ikke anbefalt dette. Samme med hvis du er en som reiser med mye (les: meg). Men det er nok uten tvil en helt unik opplevelse. Noe annet som trakk litt ned var servicen. Det var bare to på jobb, to jenter, da jeg var der. Hun ene forsvant i tre kvarter (..jeg var der en stund ok) og hun andre snakket med en venninne i minst 20 minutter imens kunder bare vimset rundt (les: meg) og ventet på å skulle få kunne betale. Utenom dette er det en utrolig søt liten bokhandel med mange bøker til rimelige priser, og stapfull med historie.

Du kan også få stempel i bøkene dine, sånn for å gjøre det litt eksklusivt!

 Hos Abbey Bookshop tok jeg ikke pose ettersom jeg allerede hadde den fra Shakespeare & Company og trengte tross alt ikke en til. Usikker på om mannen eieren ble misfornøyd eller ikke, men han la i det minste inn slike lapper i de bøkene jeg kjøpte. Tenkte jeg skulle legge til en link til nettsiden deres også, men jeg er litt usikker på hva den er ettersom at den nettsiden som står på arket jeg har fått leder meg til noe som ser slik ut:Virker liksom ikke helt som en respektert bokhandel anbefalt av Lonely Planet, men jeg klarer jo ikke lese det som står, så det kan godt hende jeg tar feil! Jeg har faktisk sendt mail til den e-posten som står på papiret for å spørre om dette er riktig, og for å gjøre dem oppmerksom på hva som skjer når man går inn på "nettsiden deres". Vi får se om jeg får noe svar i løpet av uka! Om jeg gjør det kommer jeg til å oppdatere dette innlegget med svaret, muligens riktig nettside og kommer også til å skrive det i neste innlegg.

Til tross for litt sær nettside så var butikken utrolig hyggelig! Det sekundet jeg kom inn i butikken ble jeg hilst på av eieren og tilbudt te og kaffe. I denne bokhandelen er det seriøst bøker overalt. Det er bøker både på innsiden av butikken og på utsiden, og både inne og ute har de bor hvor bøkene bare er stablet oppå hverandre. Dette er jo et klart trekk. Jeg fant en bok jeg ville ha men den var nesten nederst i en bunke på minst 30 bøker (ja, seriøst) så da tenkte jeg at det orket jeg ikke, og lette etter noe annet jeg heller ville ha. Utenom det ene bordet midt i butikken og på utsiden så er alt annet organisert i hyller (rakk ikke dra ned i kjelleren før jeg måtte dra, så kan ikke si hvordan det ser ut der nede). Det er til og med egne hyller til canadiske forfattere, som i følge internett er det eneste (i alle fall en av de få) stedet du kan få tak i så mange candadiske forfattere utenfor Canada. I etasjen jeg var i var det mest skjønnlitteratur, men på skiltet ned til kjelleren sto det for eksempel at de hadde en egen hylle med bøker om kvinnesyn osv. Så det er definitivt noe jeg skal sjekke ut neste gang jeg er der!

Jeg ville si prisene i denne butikken er billigere enn hos Shakespeare & Company, men samtidig så har denne butikken flere bruktbøker og har ikke merket dem slik S&C hadde gjort. Når det er sagt var billigste boken jeg fant hos Abbey mer enn halvparten så billig som den jeg fant hos S&C.

Det eneste som ødela litt var plassen. Det var utrolig dårlig plass i butikken, spesielt når jeg hadde boblejakke og stor veske med meg. Følte meg bare i veien hele tiden, og det vil du ikke som kunde. Det er utrolig trist med tanke på at butikken har så mange fantastiske bøker og virkelig fortjener å bli bedre kjent, men samtidig så fungerer det dårlig når det er tre ansatte og en kunde og alle må presse seg rundt hverandre for å komme seg steder.

 

Alt i alt er jeg fornøyd med begge bokhandlene. De er søte, sjarmerende og de har et bredt og variert utvalg av engelske bøker. Hos Shakespeare & Company var servicen dårligere enn hos Abbey Bookshop, og begge hadde problemer med plassen av ulike grunner. Hos S&C var det på grunn av at det var folksomt, mens hos Abbey var det fordi de har alt for liten plass. Når det er sagt tror jeg begge stedene er verdt å sjekke ut! Når det er sagt er det også en veldig kjent bokhandel jeg ikke rakk å dra innom under mitt opphold i Paris som heter Galignani. Dette er en av Europas desidert eldste engelske bokhandlere. Den er omkring 200 år gammel og skal i følge andre anmeldelser ha et utrolig stort utvalg av bøker og rik historie. Denne bokhandelen ligger på andre siden av Notre Dame, men ikke lange gåturen unna (denne er da på siden av Notre Dame hvor Louvre er, og er igjen nærmere museet enn kirken).

Om du noen gang er i Paris anbefaler jeg disse bokhandlene på det sterkeste. Utrolig godt utvalg og enda bedre priser!

2 kommentarer

Bjørg

06.05.2013 kl.21:39

Åh, Le Paris! Eg var innom Shakespeare&Co for tre år sidan og nikker gjenkjennande til skildringane dine. Eg blei betatt av atmosfæren. Og av tanken på at Hemingway har vore der.

bokbudeiene

16.05.2013 kl.15:07

Bjørg: Da jeg hørte om den måtte jeg bare innom! Var litt trangt og mange mennesker, men bare å ha vært der er fantastisk!

Skriv en ny kommentar

bokbudeiene

bokbudeiene

19, Oslo

Caroline og Andrea er ikke tøffe nok til å dra på ekte eventyr, så de leser om dem istedenfor. Kontakt: bokbudeiene@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits