Ekstremt høyt og utrolig nært - Jonathan Safran Foer

Meh, uka ble omme før jeg rakk å skrive noe. Eksamen er over nå, og man snakker ikke mer om det. Jeg tar meg sommerferie nå! (Til tross for at vi fortsatt har to dager igjen hvor vi må møte opp på skolen... Detaljer, detaljer!) Med sommer og ferie kommer også lesing av bøker på lista over ting som må gjøres.

En sommer for kanskje 6 år siden stjal jeg en bok ut av hylla til pappa. Ekstremt høyt og utrolig nært, den fine, fine boka skrevet av Jonathan Safran Foer. Jeg husker at coveret var noe av det som gjorde at jeg ville lese boka, og hver gang jeg var i bokhandelen og gikk forbi den boka, tenkte jeg "Hei! Den boka har jeg lest, og jeg er bare 13." Det føltes som noe stort, å bare bestemme seg for å lese en av bøkene til pappa. Pappa med den store, store samlingen med bøker. Å kunne si at jeg har lest en av hans bøker var, og er fremdeles, en ganske stor bragd.

Ekstremt høyt og utrolig nært handler om ni år gamle Oskar. Oskar mistet faren sin under terrorangrepet i New York den 11. september 2001. Han reiser byen rundt på leting etter en lås som skal passe en mystisk nøkkel som tilhørte faren. Noen ganger får han selskap av den 103 år gamle krigsreporteren Mr. Black. Romanen handler om det som skjer i familien til Oskar etter tårnenes fall, og den går også tilbake i tid, til foreldrenes historie og ikke minst besteforeldrene. Boka myldrer også av bilder og illustrasjoner til handlingen. Plutselig kan det være to fulle sider med bare tall, andre ganger en side hvor det bare står et ord. "Ja." Innimellom kom det også brev, hvor man kan se at en av karakterene har satt ringer rundt grammatiske feil, og kommentert på viktige deler.

Det har nå gått mange år siden jeg sist leste boka, så jeg kan ikke si like sikkert at det er en bra bok. Men jeg satser på at mitt 13-årige jeg var en god dommer av bøker! Det inntrykket jeg sitter igjen med alle disse årene etterpå er at det var en godt likt bok. Jeg lister den fortsatt som en favorittbok, til tross for at handlingen og historien sitter litt langt borte i minnet.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bokbudeiene

bokbudeiene

19, Oslo

Caroline og Andrea er ikke tøffe nok til å dra på ekte eventyr, så de leser om dem istedenfor.

Kategorier

Arkiv

hits